På grund av hårt väder har turlistan mellan 20-21 november ändrats. Se aktuell trafikinformation för mer information.

Det här är våra kundlöften ombord

På Destination Gotland har vi höga ambitioner för den mat och dryck som serveras ombord på våra fartyg. Den lokala matkulturen på ön handlar mycket om att ta tillvara råvarorna som finns nära.

Här är vad du kan förvänta dig av maten ombord

I vår restaurang serverar vi vällagad mat för alla smaker. Vi ser kontinuerlig över vilka råvaror vi köper in och hur de produceras med tanke på kvalité, och hållbarhet så att vår meny är baserad på omsorgsfullt utvalda råvaror.

  • Köttet i våra varmrätter bara från gotländska och svenska gårdar.
  • I menyn finns alltid flera vegetariska alternativ för att göra det lätt för dig som gäst att välja köttfria måltider.
  • För att kunna erbjuda mer närproducerad mat samarbetar vi med flera gotländska leverantörer.
  • Vi serverar endast MSC-märkt vildfångad fisk och skaldjur.
  • All rå lax vi köper in är ASC-märkt.
  • Vi serverar inget som innehåller ägg från burhöns.
  • Kaffet vi serverar ombord är Utz-certifierat och 100% klimatkompenserat.
  • De engångsmaterial vi använder är utvalt med omtanke om miljö. 
  • Vi jobbar aktivt med våra leverantörer för att hitta mer hållbara råvaror.
  • Vi har projekt med gotländska leverantörer för att utveckla nya gotländska produkter som vi kan servera ombord.

EUROPEAN CHICKEN COMMITMENT

På Destination Gotland strävar vi kontinuerligt efter att förbättra vårt arbete och göra resan mellan Gotland och fastlandet mer hållbar. Djurvälfärd är en självklar del i det arbetet.

Genom att sätta mätbara kriterier för kycklingarnas välfärd och bidra till att burarna fasas ut ur äggindustrin ser vi till att skapa en mer hållbar produktion tillsammans med våra leverantörer. På Destination Gotland köper vi endast in ägg från frigående höns. Detta gäller för alla ägg - skalägg, flytande ägg och ägg som ingrediens.

Vi säger nej till turbokycklingar och har valt att arbeta med European Chicken Commitment som en del av vårt arbete för bättre djurvälfärd. Beslutet inkluderar 100 % av kycklingen vi köper in och omställningen kommer att vara klar år 2026. Dessutom kommer minst 20 % av kycklingarna som vi köper in (förutom att uppfylla ECC:s kriterier) ha haft tillgång till utevistelse.

Läs mer om ECC här: https://welfarecommitments.com/letters/europe